Oedeemtherapie

Als u last heeft van Oedeem, een abnormale vochtophoping in uw lichaam  door een erfelijke afwijking of door bijvoorbeeld een operatie of bestraling, dan kan oedeemfysiotherapie de klachten verminderen en stabiliseren.  

Door oedeem kunt u bijvoorbeeld een dikke arm hebben, een
opgeblazen gezicht, dikke benen of een zwaar gevoel op de borst. Oedeem  is vaak niet pijnlijk maar wel hinderlijk. 

Door speciale oefentherapie en ademhalingsoefeningen wordt de afvoer  van vocht gestimuleerd. Ook krijgt u oefeningen om betrokken gewrichten te herstellen en er wordt gelet op uw houding en beweegpatroon. 

Daarnaast kan lymfedrainage (massage) en lymfetaping ervoor zorgen dat  het vocht verplaatst wordt naar lichaamsdelen waar de vochtafvoer wel normaal werkt. 
Door bandages, tape en therapeutische kousen kan het oedeem ook
tegengegaan of gestabiliseerd worden.

Onze oedeemfysiotherapeut Pauline de Mare kan, indien nodig, Therapeutisch Elastische Kousen aanmeten. U krijgt advies tijdens en na de behandeling over preventie, dieet, ademhaling, beweging, ontspanning en huidverzorging, want deze zaken hebben een positief effect op oedeem.
De oedeemfysiotherapeut werkt nauw samen met andere specialisten zoals oncologen, chirurgen en mamatherapeuten.
Pauline de Mare is oedeemfysiotherapeut en begeleidt oncologische cliënten in verschillende fasen van hun ziekte met het beweegprogramma oncologie. Zij is lid van de NVFL en sinds januari 2016 voorzitter van de NVFL regio Utrecht. Daarnaast heeft zij de opleiding tot personal trainer en vitaliteitstherapeut (chivo.nl Kennisinstituut vitaliteit & leefstijl) afgerond en is zij gespecialiseerd in adem- en ontspanningstherapie. 
Voor informatie, advies of aanmelding kunt u mailen naar: pauline@corpusliberum.nl
​Of maak gebruik van onderstaand formulier. 

Velden met een * zijn verplicht.
Naam: *
E-mail: *
Uw vraag of opmerking: *
Telefoonnummer: *
Captcha: *
Door op VERSTUUR te klikken gaat u akkoord met onze Privacy-Policy.
© Copyright 2021 - https://corpusliberum.nl