Sporten met diabetes

Speciaal voor Diabetes (type 2) patiënten die hulp wensen om actief te worden/blijven en kennis willen van hun aandoening en hoe ermee om te gaan ontwikkelde Tim Janssen een oefenprogramma. 

Inhoud

Een programma gericht op het verbeteren van kwaliteit van leven, bloedsuikerwaarde, kennis van Diabetes en medicatie gebruik / afhankelijkheid. 

Wekelijks vindt er een training plaats waarbij naast het uitvoeren van het programma ook ervaringen gedeeld kunnen worden en kennis van de ziekte wordt gegeven door de fysiotherapeut. 

Aandacht bij de training ligt op een combinatie van cardiovasculaire verbetering en training van algehele spierkracht. Uit onderzoek blijkt dat een beweegprogramma voor diabetici een positief resultaat oplevert voor de kwaliteit van leven, bloedsuikerwaarde en medicatie gebruik/afhankelijkheid.

Iedere diabeet reageert anders op inspanning. Daarom is het belangrijk om onder toezicht te trainen om hypo’s te voorkomen. Om voor iedereen een zo specifiek mogelijk oefenprogramma op te stellen is het nodig om iedereen apart te spreken in de vorm van een intake. Tijdens deze intake worden doelen besproken en wordt een 0-meting gedaan.

Aanmelden
Om u aan te melden kunt u gebruik maken van het inschrijfformulier onder aan de pagina. Ook wanneer u meer informatie wilt kunt u hier gebruik van maken. Bellen kan ook, 's morgens tussen 8.00-12.30
Kosten:

Intake: De kosten voor screening/intake bedragen 45,- en worden bij een medische indicatie bij mensen met een aanvullende verzekering vergoed door de zorgverzekeraar. Als hieruit blijkt dat er geen indicatie voor fysiotherapie is, dan wordt het oefenprogramma via abonnementsvorm aangeboden. (dit zal bij vrijwel iedereen het geval zijn). 

Training:  De training wordt aangeboden in abonnementsvorm: een abonnement voor 1 training per week kost 30,60 per maand. U kunt op verschillende dagen en tijden deelnemen.

Tim Janssen

Fysiotherapeut en ervaringsdeskundige (type 1) die zelf gebruik maakt van een insulinepompje, is er van overtuigd dat mensen met Diabetes type 2 veel baat kunnen hebben bij een goed oefenprogramma. 
Insulinepomp

De insulinepomp geeft regelmatig een kleine hoeveelheid (kortwerkende) insuline af. Door de regelmatige afgifte blijft de bloedsuikerspiegel vaak wat gemakkelijker stabiel dan bij langwerkende insuline via een injectiepen. Dat is vooral voor kinderen en zwangere vrouwen erg handig.

Bergweg 4

3701 JK Zeist

030-6921225

Openingstijden:

ma t/m do  van 8.00 tot 21.00 uur
vrijdag         van 8.00 tot 17.00 uur
zaterdag      van 8.30 tot 12.30 uur
KvK: 55915035
BTW: NL 851908378B01
© Copyright 2021 - https://corpusliberum.nl
Regelmatig bewegen voorkomt een hoop lichamelijke klachten. 
Wilt u informatie of teruggebeld worden voor een afspraak vul dan onderstaand formulier in. 
Velden met een * moeten worden ingevuld.
Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Kies een optie: *
Captcha: *
Door op VERSTUUR te klikken gaat u akkoord met verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze Privacy-Policy.
© Copyright 2021 - https://corpusliberum.nl